Přesun na obsah

Dnes je 28.3.2024

Svátek má Soňa

SHM Klub
Újezd u Brna


Akce SHM

červen 2018

po

út

st

čt

so

ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

Zobrazit jiný měsíc


Tábor Zephyr

Na letošním chlapeckém táboře se všichni vydali hledat bájné poklady světoznámých pirátů.


nástup u stožáruJistě všichni znáte knížku od Roberta Louise Stevensona - Ostrov pokladů. A teď si představte, že mapu s pokladem získáte vy sami. Co uděláte? Necháte mapu mapu a zůstanete doma, nebo necháte domov domovem a půjdete podle mapy hledat poklad?

Hledat poklad se rozhodlo 36 statečných, no dobře, pokladulačných pirátů. Na dlouhé, předlouhé plavbě potkali další známé piráty jako třeba Hernyho Morgana a oloupili všechny o jejich poklady. Bojovali v ukrutných bitvách, přišli o své lodě, bloudili na ostrově...

...ale nakonec našli poklad kapitána Flinta.

vaření pudinkuSHM pořádalo v katastru obce Protivanov již patnáctým rokem sérii táborů pro děti a mládež. Prostřední turnus obsadili chlapci. Jako ústřední motiv bylo hledání bájného pokladu kapitána Flinta. Kluci si na táboře vyzkoušeli mnoho činností, které nemají doma šanci zažít. Namátkou mohu jmenovat střílení z luku, střílení ze vzduchovky, vrhání noži či házení bumerangem. Netradiční byly též turnaje. Byly to Greenbal a Faustbal.

Závěrečný "puťák" (cesta za pokladem) byla pro některé zážitkem na celý život. Od rána do noci hledat indicie, které rozluští tajemství mapy kapitána Flinta. Na konci cesty se ukrývala truhla plná zlaťáků a lidských kostí.

Po patnácti dnech byla posádka lodi Zephyr vystřídána posádkou nebezpečné lodi Černá Esperanza.

Pavel

fotogalerie