Přesun na obsah

Dnes je 28.3.2024

Svátek má Soňa

SHM Klub
Újezd u Brna


Akce SHM

červen 2019

po

út

st

čt

so

ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Zobrazit jiný měsíc


Tábor pro mládež

Na počátku prázdnin se parta mladých vydává na tábořště, aby zde spolu strávili pár super dní, během kterých stihnou postavit vybevení tábora pro následující turnusy.


stavba stanuPomalu se stává tradicí, že ještě než první táborníci vyrazí vstříc novým zážitkům, parta lidí (tábornickému věku bohužel už odrostlých), si jede také na pár dní užít přírody a připravit pole působnosti jak dětem, tak vedoucím, kuchařům a všem, kdo náš tábor obývají. Ani letos tomu nebylo jinak a myslím, že těch pár dní, které jsme v lese u Protivanova prožili, opravdu stálo zato.

Tentokrát nás však čekal nevšední úkol: postavit tábořiště ve tvaru lodi. Takže kromě obvyklé jídelny, kuchyně, latrín, sprch, hangárů, stanů a všeho, co k našemu táboru patří, vyrostl na louce například i stožár se strážním košem a krásná příď. Ve výsledku tak vše opravdu připomínalo pirátský koráb, jehož posádku někteří z nás později tvořili.

Vašek na toboganuI když práce byla samozřejmě hlavní náplní našeho pobytu, zbyl čas i na odpočinek a dokonce i na nějaký ten výlet. Nejprve jeden (večerní:-) do již proslulé protivanovské Kocandy a pak - díky krásnému počasí – k rybníku do Suchého. Tam jsme se příjemně osvěžili a pánové se ještě k tomu vyřádili na tobogánu.

Nemohlo chybět ani tradiční opékání špekáčků či rádoby drůbežích párků, hra na lachtany (s využitím velké modré plachty a hektolitrů vody:-) a pro některé byl náš pobyt dokonce ještě větším přínosem než pro všechny ostatní, protože se naučili luštit křížovky…

O zábavu se staral mimo jiné nejmladší účastník a také Vaškovo „hmmm…..(domyslete si jakékoliv slovo)“ po vzoru Homera Simpsona nás vždycky bezpečně odrovnalo:-).

Zkrátka jsme si těch pár dní náležitě užili a myslím, že nejsem jediná, kdo by nalodění malých pirátů na velkolepý Zephyr klidně ještě o pár dní odložil.…

Pavla

fotogalerie