Přesun na obsah

Dnes je 28.3.2024

Svátek má Soňa

SHM Klub
Újezd u Brna


Akce SHM

srpen 2019

po

út

st

čt

so

ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

Zobrazit jiný měsíc


Tábor Černá Esperanza

Třetí turnus letošního stanového tábora byl určen pro děvčata. Téma tábora byli, jako u chlapců, piráti.


pirátská vlajkaPíše se rok 1674 na jehož počátku umírá Gergel – krvežíznivý a velmi krutý pirátský korzár. Měl jediného syna, kterému těsně před svou smrtí zanechal dopis. V něm stálo: „…Víš, že řemeslo pirátské věru je těžké, posádku dobrou vycvičit, muže, jenž druha v boji neopustí, sehnat – to je přetěžké. Proto neváhej a vycvič si schopnou, nejlepší posádku v Karibiku. Než odejdu z tohoto světa, prozradím ti své tajemství a to je - ukrytý pirátský poklad. Tady máš mapu, na které je vyznačené místo, kde tento poklad je. Také musíš získat 5 klíčů, s jejíž pomocí otevřeš truhlu s pokladem. Klíče získáš od čarodějky Tia Dalmy. 1 klíč mám u sebe, vezmi si ho a nos ho neustále při sobě. 4 další musíš získat sám.Vyzvedni poklad a spravedlivě ho rozděl. Poklad je váš!…“

u pokladuA tak se mladičký Satora stal kapitánem na lodi Černá Esperanza. Z řady svých věrných a statečných mužů si vybral 3 důstojníky (Dardanella, Henryho Morgana a Chrise Bonneta), kteří byli stále s ním. Dále ho doprovázeli 4 lodní mistři a 20 pirátů. Cesta byla dlouhá a namáhavá. Piráti museli svést nejeden souboj s královskými loděmi jak anglickými, francouzskými či španělskými, museli obstát ve zkoušce muže proti muži, naučit se zacházet se zásobami potravin, ale i rumu.

Na své cestě narazila loď na ostrov, který obývala čarodějka Tiazávěrečný oheň Dalma. Při vyslovení jejího jména všem pirátům naskakovala husí kůže po těle, ale i přesto se k ní piráti vydali. Nápověda, kde hledat klíče od pokladu, ovšem nebyla zadarmo. Museli jsme složit veškeré naše úspory.

Plavba ubíhala velmi rychle. Za jednoho jasného večera k naší lodi připlul vzkaz v láhvi. Byla to výstražná zpráva od zbloudilých námořníků. Informovali nás o mlžném oblaku, ze kterého není úniku a o líbezné hudbě, která zní nebesky. Avšak námořníci, kteří jí vyjdou vstříc naleznou smrt ve vlnách.

všichni pirátiPo velkých útrapách jsme přece jen klíče našli, zjistili místo kde se skrývá a za měsíčního svitu se vydali pro poklad. Našli jsme ho. Naše námaha nebyla zbytečná.     

Cestou jsme pochopili, že piráti - to není jen přepadání, loupení, ale často i cesta za naplněním života. Cesta, na kterou piráty uvrhla společnost. Vždyť piráti - to je i romantika, to je šumění moře, dobrodružství, odvaha, čest.

Maruška

fotogalerie