Přesun na obsah

Dnes je 28.3.2024

Svátek má Soňa

SHM Klub
Újezd u Brna


Akce SHM

březen 2024

po

út

st

čt

so

ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Zobrazit jiný měsíc


Divadelní odpoledne

3. února 2008 se v sále oratoře konalo Divadelní odpoledne. Během dvou hodin byly uvedeny tři hry: Kremlička a Kornoutek, Hodinář Perko, Vondráčkova studna.


Toto nedělní odpoledne se na oratoři odehrály tři divadelní představení. Jako herci účinkovaly děti a mládež z Újezda (a z Moutnic). Hry se začaly nacvičovat již v říjnu. 22 mladých se snažilo, učilo, nacvičovalo, snažilo a nakonec předvedlo vše, co se jim podařilo ze sebe dostat.

Jako první jsme hráli hru Perníkář a Kornoutek. Byla o pernikářovi a jeho synku Josífkovi. Jednou na pouti si u nich chtěl koupit milostpán perníky, ale když je uviděl, začal vyvýdět, že postyvičky mají podobu členů jeho rodiny. Tak dal perníkáře zavřít. Naštěstí malý Kornoutek s pomocí vodníka a malého kouzla tatínka zachránil a milostpána vytrestal.

Druhá pohádka nesla název Hodinář Perko. Bylo o malém opraváři hodin. Ten byl sirotkem, ale díky dobré náladě,  kterou pořád měl, nestárl. To mu záviděl milostpán. A tak si nechal zavolat a přikázal mu, že mu má vyrobit hodiny, díky kterým nebude stárnout. Perku mu je s pomocí Žebráka vyrobil. Ale pánovi to po čase přestalo stačit. Tak chtěl hodiny, díky kterým omládne. Perko mu je opět vyrobil, ale zakázal mu je natahovat. Ale milostpán nedal na jeho radu a hodiny natáhl. Tak se ze starého pána stal malý chlapec. Oba dva spolu s Žebrákem se stali kamarády.

Poslední představení se jmenovalo Vondráčkova studna. Byla to hra na způsob divadelních her od Járy Cimrmana. Předstevní bylo uvedeno odborným seminářem, ve kterém byl představen autor hry, situace v Ouběnicích na počátku 20. století a další důležité věci k pochopení hry samotné. Hra pojednávala o všedních problémech ouběnických obyvatel. Nejvíce je však trápí starost, že v Ouběnicích nemají už 150 let zvony. Vtipné situace kolem tohoto problému jsou završeny zkrachováním hry. Důvodem je neschopnost hlavních hrdinů pokračovat ve hře, protože se do sebe zamilují. Hra nakonec vyvrcholí první živou zvonkohrou.

fotogalerie



Diskuse

-- Tato diskuse neobsahuje žádné příspěvky --


Vložit příspěvek









Počet znaků: 0 / 1500

čtyřiplusčtyři=

Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.