Přesun na obsah

Dnes je 29.3.2024

Svátek má Taťána

SHM Klub
Újezd u Brna


Akce SHM

leden 2018

po

út

st

čt

so

ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

Zobrazit jiný měsíc


Mládež  29. 6. - 3. 7. 2009

Mládežnický tábor se již poněkáté koná první prázdninový týden, a během tohoto pobytu se všichni snažíme zbudovat obyvatelné tábořiště. Samozřejmě že během práce si najdeme čas i na zábavu a sport.

Pondělí je nejhektičtější den. Nejtěžší je vůbec přijet. Protože se předtím musí vstávat a navíc celý předchozí víkend jsou v Újezdě petropavelské hody... Ale když už jsme na tábořišti a přijedou i všechna nákladní auta - můžeme začít stěhovat věci na louku. Naštěstí je letos vcelku přívětivé počasí. Tak a nejdůležitější část celého tábořiště = kuchyně s jídelnou a latríny. Ty jsou za chvilku hotové a tak se mohou nejdůležitější věci schovat pod střechu.

V úterý se nakrátko ustálila sestava táborníků na Vaška, Ondry, a kluky Blažkovi. Během úterka jsme dodělali latríny a uspořádali vybavení v kuchyni. Odpoledne jsme věnovali dostavbě stanů v náměstíčku.

Středa, skutečný první den prázdnin, 1.7.2009. Ondra s Vaškem se pustili do sestrojování a seskupování nových lavic a stolů v jídelně. A že jim to šlo. Tak vodorovně vodorovné stoly už dlouho nebyly. Ale to už jsme na táboře byli jen tři. A tak jsme si večer vyrazili do Kocandy.

Dopoledne jsme věnovali kosmetice. Kosmetické úpravy latrín, pisoárů a dalších staveb... To už přijeli i další táborníci. Maruška, Michal a Pavel. V tomto složení jsme ještě stihli začít stavět sportoviště a odpoledne jsme se vydali do Suchého k rybníku. Tam jsme se zastavili na návštěvu k rodině Blahových, který zde každoročně tráví dovolenou. Pan Blaho nám půjčil i loďku a tak jsme se plavili i plavali. Až na mírný déšť to bylo krásné. No a večer jsme si opekli párky a jiné další pochutiny na ohni, který nám po několika pokusech konečně vzplanul.

Pátek jsme si dali za úkol postavit hangáry - vojenské stany. To se nám také samozřejmě povedlo. A další drobné stavby následovaly - kříž, vůdcák a v neposlední řadě stožár. Jeho stavba se mírně zkomplikovala díky špatnému uvázání zdvihacích lan, ale Pavel nakonec ukázal své horolezecké schopnosti a všechno zachránil.

A tímto skončilo naše táboření. Jeli jsme všichni zpátky do Újezda, protože ten večer měla rozlučku Mariana, která se vracela zpátky do Venezuely.

 Pavel

fotogalerie